Resolt el misteri del Jesuset furtat de Benimaclet: reapareix abandonat en el Festivern

Uns joves el van trobar per casualitat i l’han tornat a la confraria encarregada del betlem

Assistents del Festivern amb el Jesuset / Twitter: @FreeedATZ

Resolt el misteri d’on estava el Jesuset de l'església de l'Assumpció, a la plaça de Benimaclet de València. Fa dues setmanes uns lladres van furtar per segona vegada la figura del naixement de mides reals que planta la Confraria dels Sants de la Pedra i Crist de la Providència de Benimaclet, i aquest dimarts s’ha descobert a través de les xarxes socials que estava abandonat, sorprenentment, en el Festivern, a Tavernes de la Valldigna. 

Amb nocturnitat i forçant un pany, el 19 de desembre uns lladres es van emportar el Jesús del betlem. Però, com si fora un miracle de Nadal, el Xiquet no estava ni trencat, ni perdut. Estava en el Festivern, on uns joves el van trobar per casualitat. “Anant a la rave vaig veure un ninot penjat en una tanca, enganxat amb brides i cremat”, assegura l’assistent al festival María Soler. 

Els joves han explicat tota la història en xarxes socials i han tornat el Xiquet a la confraria encarregada del betlem. “Vam anar a Castelló de Rugat, que és on estava el Jesuset, i el vam recuperar. Fins i tot li vam tirar aigua beneïda perquè tot quedarà bé”, explica Adrià Jaén, confrare dels Sants de la Pedra de Benimaclet. 

Ara el Jesuset es recupera de tanta festa en un taller faller, d'on eixirà per a Reis amb una mà de pintura i unes quantes aventures per a contar.

També et pot interessar

stats