Dos residents morts en un brot amb 91 infectats en una residència de majors d’Elx

Hi ha 20 treballadors i 71 usuaris afectats, dels quals tres estan ingressats

Imatge d'arxiu de la residència d'Altabix, a Elx
Imatge d'arxiu de la residència d'Altabix, a Elx / Ajuntament d'Elx
24 de gener 2022 - 20:39

Dues persones majors han mort de covid arran d'un brot que ha afectat un total de 91 persones a la residència d'Altabix d'Elx (Baix Vinalopó), dels quals 71 són usuaris i 20 treballadors, segons ha informat en un comunicat la Coordinadora de Familiars i Usuaris de Residències de la Comunitat Valenciana.

El primer resident va morir el dijous 19 de gener i el segon l'han comunicat aquest dilluns. A més, hi ha tres ingressats i no tots els residents són asimptomàtics. La coordinadora ha considerat greu que dissabte apareguera un nou resident positiu. Així mateix, ha criticat que el centre no disposa de metge ni coordinador d'infermeria, ja que també estan de baixa per covid. Només tenen unes hores el metge que els envia Sanitat.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va remetre la setmana passada un metge, dues infermeres i dos auxiliars com a personal de suport per a cobrir les baixes del personal a causa del brot, però ha subratllat que el centre no està intervingut.

Aquest és el tercer brot que registra el centre durant la pandèmia. En una ocasió, una unitat de descontaminació lleugera del Regiment Nuclear i Químic (NBQ) es va desplaçar a Elx per a dur a terme la desinfecció.

També et pot interessar

stats