Residents anglesos i russos a Espanya esperen el seu torn per a vacunar-se

Els ciutadans d’aquestes nacionalitats no s’han volgut arriscar a tornar al seu país tot i que el procés està sent més ràpid allí.

VÍDEO | Residents anglesos i russos a Espanya esperen el seu torn per a vacunar-se

La russa i la britànica són dues de les comunitats de residents estrangers a la Comunitat Valenciana més nombroses. Als dos països, el procés de vacunació ha avançat molt més ràpidament que a Espanya; no obstant això, els ciutadans residents d’aquestes nacionalitats han optat, majoritàriament, per quedar-se ací i no anar als seus llocs de procedència per a vacunar-se.

Així, algunes persones expliquen À Punt NTC que, malgrat haver rebut la notificació per a posar-se la vacuna, tenen por a quedar-se “atrapats” al seu país d’origen i, per això, prefereixen esperar el seu torn a Espanya encara que siga més tard. “És una llàstima que la Covid i el Brexit hagen passat a la vegada”, ha lamentat d’altra banda Darren Parmenter, regidor britànic de Sant Fulgenci (Baix Segura).

El col·lectiu rus, especialment nombrós a Torrevella, també s’ha quedat a Espanya, on tenen dret a rebre la vacuna. Alguns, això sí, s’han interessat per la vacuna russa Sputnik, encara no autoritzada a Espanya. El fet que només isca un vol a la setmana, com conta Aleksandr Chepurnoy, president de la Casa de Rússia d’Alacant, tampoc ha provocat que molts residents proven de desplaçar-se al seu país.

En qualsevol cas, per a arribar a la immunitat de grup es necessita que un 70% de la població estiga immunitzada i les xifres, de moment, no deixen clar quin país la tindrà abans.

També et pot interessar

stats