Les residències tindran un 10% de les places reservades a aïllament per a previndre rebrots

La conselleria advoca per preparar un pla de contingència amb mesures de seguretat, higiene i organitzatives.

Les residències tindran un 10% de les places reservades a aïllament per a previndre rebrots
Les residències tindran un 10% de les places reservades a aïllament per a previndre rebrots

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha elaborat un document base per a treballar la desescalada amb el sector de les residències de persones majors, que inclou la necessitat de preparar un pla de contingència amb mesures de seguretat, higiene i organitzatives. A més, planteja que els centres hauran de tindre un 10% de les places reservades per a aïllament, amb l'objectiu de preservar la salut de les persones usuàries en cas de possibles rebrots del coronavirus.

Així li ho ha traslladat la Conselleria al sector en una trobada per a posar en comú mesures per a la desescalada en centres d'atenció diürna i residències per a persones majors. Així mateix, les residències hauran de tindre un estoc de garantia d'equips de protecció per a, almenys, quatre setmanes, a més del material de què disposa la Generalitat a través de la mateixa Conselleria d'Igualtat o des dels departaments de Sanitat.

En la fase 2 es permetrà la visita de familiars o afins fins a un màxim de dues persones i el centre organitzarà visites per a un percentatge d'usuaris al dia que caldrà determinar en funció del nombre de residents. En tot cas, s'hauran de fer en espais a l'aire lliure dins del centre.

D'altra banda, en la fase 3, es recuperaran els ingressos i, si en els últims 15 dies el centre no ha tingut cap cas confirmat de coronavirus, es permetran les eixides de persones usuàries respectant les normes que s'apliquen a la població general de majors de 65 anys.

També et pot interessar

stats