Les residències de majors lliures de coronavirus tornen a rebre nous ingressos

Amb l’entrada en la fase 2 es permeten les visites de familiars de residents, amb cita prèvia i respectant les mesures de seguretat.

La residència Domus Vi d'Alcoi
La residència Domus Vi d'Alcoi / À Punt NTC

La xarxa de residències per a persones majors en situació de dependència reactiva els nous ingressos als centres lliures de coronavirus a partir dilluns dia 8, inici de la segona setmana de la fase 2 de la desescalada.

Per a poder ingressar per primera vegada a la residència, les persones majors hauran d’aportar una prova de PCR negativa de la Covid-19. No obstant això, i com a mesura de prevenció segons el Pla de Transició de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, les noves persones usuàries romandran en aïllament durant quinze dies en una habitació individual amb bany d’ús exclusiu. Transcorregut aquest període, se li tornarà a fer una prova PCR que haurà de resultar negativa perquè se li autoritze la convivència ordinària al centre.

Aquest mateix protocol l'estan seguint, des de l’entrada en la fase 2 de la desescalada, les persones que durant la pandèmia van sol·licitar l’alta voluntària amb reserva de plaça i ara reingressen al centre. Per als dos casos, els centres hauran de disposar de les places necessàries per a fer possible l’aïllament tant de les persones residents que ingressen per primera vegada com de les que tornen després de l’alta voluntària.

Visites de familiars

A més dels nous ingressos i dels reingressos, també es permeten les visites de familiars de les persones residents, amb cita prèvia, de fins a dues persones per resident, les quals hauran d’entrar de manera individual –excepte si són convivents–. Per a evitar aglomeracions, s’organitzarà un màxim de visites diàries, que es regularan en trams, entre el 10 i el 25 per cent de la capacitat del centre, depenent del nombre de persones residents.

Els visitants hauran de prendre’s la temperatura abans d’accedir al centre i observar les mesures d’higiene i prevenció establides per les autoritats sanitàries: el manteniment de la distància de seguretat de dos metres, la higiene de mans i l’ús de màscareta. Així mateix, hauran de contestar un qüestionari per a evitar l’entrada de visites amb simptomatologia compatible amb el coronavirus.

La direcció determinarà en la mesura que siga possible un lloc pròxim a l’accés del centre amb dimensions suficients per a garantir la distància física de dos metres, i on puguen realitzar-se les reunions evitant que es deambule pel centre. En el cas que es dispose d’espais a l’aire lliure, la visita es farà preferentment en aquests, sempre que siguen d’ús privatiu i la meteorologia ho permeta.

Entre una i una altra cita, el personal de neteja desinfectarà les dependències tal com s’estableix en el pla de contingència, i, davant la sospita o confirmació d’un rebrot de la Covid-19, la direcció del centre suspendrà les visites com a mesura preventiva.

També et pot interessar

stats