Les residències d’ancians, en el focus per possibles brots de coronavirus

En les últimes hores han mort tres homes en un geriàtric d’Alcoi, un d’ells diagnosticat amb la malaltia.

Les residències d’ancians, en el focus per possibles brots de coronavirus
Les residències d’ancians, en el focus per possibles brots de coronavirus

Les autoritats sanitàries han extremat la vigilància a les residències d’ancians per possibles brots de coronavirus. L’últim cas s’ha donat en un geriàtric privat d’Alcoi, on en les últimes hores han mort tres residents. Un d’ells havia estat diagnosticat amb coronavirus, mentre que una altra de les víctimes havia patit una pneumònia i ara s’investiga si també podria estar infectat pel Covid-19. Els tres morts són homes.

En els pròxims dies les autoritats analitzaran si hi ha un brot de coronavirus al centre, tal i com ha passat a la residència Santa Elena de Torrent, on ja han mort tres ancians. Precisament, l’empresa que gestiona aquest geriàtric ha demanat la intervenció de l’exercit, a través de la Unitat Militar d’Emergències (UME) perquè tenen el 60% dels usuaris i un 32% de la plantilla infectats pel coronavirus. Asseguren que estan totalment desbordats.

El portaveu del govern a l’Ajuntament de Torrent, Andrés Campos, ha explicat que des del consistori estan reclamant encara més ajuda a la Conselleria de Sanitat per a gestionar la situació del centre. “Hi ha treballadors infectats, i això minva les possibilitats d’atenció del centre”, ha lamentat.

També et pot interessar

stats