Les residències de la Comunitat Valenciana sumen tretze dies sense cap contagi per coronavirus

La campanya de vacunació aconsegueix el període amb menys contagis en tota la pandèmia

Imatge en una residència de la tercera edat
Imatge en una residència de la tercera edat / À Punt NTC

Les residències de persones majors de la Comunitat Valenciana sumen tretze dies sense cap nou cas de coronavirus entre els usuaris, fet que suposa el període amb menys contagis en tota la pandèmia. Si aquesta tendència es manté, abril serà el mes amb menys positius en residents des del començament de la crisi sanitària.

Així ho ha destacat aquest divendres el president de l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana, José María Toro, que ha remarcat que aquesta bona situació supera, fins i tot, els onze dies sense positius que s'havien registrat al juliol , quan es va marcar el nombre mínim de casos des del començament de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

Per això, amb aquestes dades, la patronal de residències, Aerte, ha sol·licitat a la Conselleria d'Igualtat que s'elimine la reserva del 5% de les places lliures en els centres, imposada al gener, ja que "impedeix atendre moltes persones que necessiten els serveis d'un centre residencial".

De la mateixa manera, ha demanat a la Conselleria de Sanitat que s'elimine la necessitat d'aconseguir un 95% de vacunació en el centre per a considerar-lo amb 'vacunació completa', ja que "aquesta situació afecta residents, familiars, treballadors i l'organització del centre, i no ha sigut adoptada per cap altra comunitat autònoma".

Així mateix, Bou ha recalcat que aquesta situació "demostra la necessitat que hi ha de mantindre el nivell de vacunació en els centres, sobretot en les noves incorporacions, sense fer distincions entre el personal, i respectant el nivell 1 de prioritat que continua tenint".

També et pot interessar

stats