La residència d’estudiants Ausiàs March descarta que l'origen del brot siga una festa en el centre

Entre les 327 persones confinades hi ha estudiants de la Universitat Politècnica de València i de la Universitat de València.

La residència d’estudiants Ausiàs March descarta que l'origen del brot siga una festa en el centre
La residència d’estudiants Ausiàs March descarta que l'origen del brot siga una festa en el centre

La direcció de la residència Ausiàs March de la ciutat de València ha descartat que l'origen del brot que afecta 78 universitaris estiga relacionat amb algun esdeveniment o concentració en les instal·lacions "perquè estan prohibides des de l'inici del curs", ha afirmat en un comunicat. Tant el col·legi major com la Conselleria de Sanitat Universal investiguen les causes dels contagis.

Els estudiants que van donar positiu per coronavirus en les proves PCR fetes dijous són asimptomàtics i la seua evolució és favorable, ha informat el centre. Entre els 327 residents confinats hi ha alumnes de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València, que rebran la formació en línia a partir de dilluns. De moment, no està previst que se suspenguen les classes en cap campus, com sí que va passar al campus de Vera de la Universitat Politècnica de València a causa del macrobrot detectat a la residència Galileo Galilei.

L'alt nivell de contagis a l'Ausiàs March, on Sanitat Universal considera que hi podria haver transmissió comunitària, obliga al fet que els joves estiguen tancats a les habitacions, i que els hi pugen el menjar, ja que no els està permés que facen ús dels espais comuns. En principi, el confinament es mantindrà durant set dies més, però tot dependrà de l'evolució del brot.

La direcció ha traslladat un missatge d'"absoluta normalitat i tranquil·litat" i ha assegurat que aquest episodi servirà "per a conscienciar tots els ciutadans de la necessitat de respectar les normes de distància social i d’higiene".

També et pot interessar

stats