Rescats, protecció del medi ambient i persecució de narcotraficants: la labor de la Guàrdia Civil a la mar

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil de València ha incrementat un 15% les inspeccions d’embarcacions a l'estiu 

Un agent del Servei Marítim de la Guàrdia Civil / À Punt NTC

A l'estiu es multipliquen els accidents a la mar. Per tal d'evitar-los, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil ha incrementat les tasques de vigilància a la costa. Aquesta temporada han fet un 15% més d'inspeccions d'embarcacions i han fet un 60% menys de rescats. 

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil de València ix cada dia a la mar, on la unitat vigila les nostres costes des de 1992. Després de confirmar que no hi ha cap problema a la platja de la Malva-rosa, es dirigeixen cap a la Marina, on n’hi ha centenars d’embarcacions. La llanxa auxiliar els permet acostar-se als seus passatgers i comentar-los les normes marítimes per a millorar la seguretat.

El capità Olaya, d’aquest servei, ha explicat que identifiquen vaixells d'esplai, de pesca i també fan rescats a la mar.  “Han d'estar controlades i aquesta és una de les múltiples funcions del servei marítim, que demana titulació de tripulant d’embarcació. Vicent Llopis, un altre agent d'aquest servei, ha assegurat que la tasca més gratificant són els rescats en alta mar.

Entre les funcions també està la persecució de narcotraficants i de xarxes il·legals de migrants amb equip especialitzat. José María, patró del Servei Marítim de la Guàrdia Civil de València, ha detallat que disposen de càmeres nocturnes. A més, els agents també vetlen pel medi ambient i el patrimoni històric submergit.

També et pot interessar

stats