Rescaten una tortuga careta a les aigües del Pilar de la Foradada

Aquest animal marí està protegit per tractar-se d'una espècie en perill d'extinció.

VÍDEO | Rescaten una tortuga careta a les aigües del Pilar de la Foradada

La Guàrdia Civil d'Alacant ha rescatat una tortuga marina a 30 milles nàutiques de la costa del Pilar de la Foradada, al Baix Segura. Es tracta d'un exemplar de l'espècie careta, la qual està protegida i en perill d'extinció. Durant un servei de vigilància, els agents van trobar-la a la mar amb dificultats per a nadar i submergir-se i la van traslladar al Centre de Recuperació d'Espècies de Santa Faç, a la ciutat d'Alacant.

L'animal transportava nombrosos paràsits i l'equip veterinari va diagnosticar que podria patir algun tipus de problema ocular. Després de les proves pertinents, la tortuga careta serà derivada a l'Oceanogràfic de València, centre especialitzat en la conservació d'aquest tipus d'espècie marina, per al corresponent tractament, recuperació i custòdia.

Les tortugues al Mediterrani s'enfronten a nombroses amenaces que provoquen la mort de gran quantitat d'exemplars. Les trampes que els suposen les xarxes de pesca o la ingesta d'elements contaminants com ara productes tòxics o plàstics, posen en risc la seua supervivència. Fa menys de tres mesos, el Seprona d'Alacant va salvar una altra tortuga careta a la zona, en aquella ocasió la causa era un ham a l'interior de l'animal.

També et pot interessar

stats