Rescaten una família perduda durant tota la nit en la ruta de les cadenes, al Garbí

Després de més de dues hores de descens van aconseguir eixir a la CV-329, on una patrulla va ser l'encarregada de desplaçar el pare, la mare i la filla de 14 anys fins al seu vehicle

Imatge d'arxiu d'un rescat de senderistes en el Garbí
Imatge d'arxiu d'un rescat de senderistes al Garbí / Guàrdia Civil

Efectius de la Guàrdia Civil han rescatat una família que s'havia perdut en la ruta de les cadenes, amb inici al Garbí, quan practicava senderisme i els va caure la nit en el cor de la muntanya.

La ruta que feien és coneguda per ser freqüentada per senderistes experimentats a causa de la dificultat del terreny: escarpat, amb molt de desnivell, així com amb barrancs i penya-segats molt pronunciats.

L'incident va tindre lloc el dissabte, quan els agents van rebre l'avís d'una família que s'havia perdut. La família va poder ser localitzada gràcies que enviaren la ubicació des d'un terminal mòbil a un dels agents participants en el rescat.

En arribar a la zona després de més d'una hora de camí, els agents es van adonar que es tractava d'una dona i un home, tots dos de 43 anys, i la filla menor, de 14 anys, que estaven en un aparentment nerviosos i mostraven símptomes d'hipotèrmia, encara que no presentaven cap mal físic. La família no duia cap mena d'equip de supervivència per a fer la ruta.

Al rescat es va sumar un veí resident de la zona, un home de 24 anys, expert coneixedor de l'àrea, que va ajudar molt els agents. Després de més de dues hores de descens per la ruta de les cadenes, es va aconseguir eixir a la CV-329, on una patrulla va ser l'encarregada de desplaçar la família fins al seu vehicle.

També et pot interessar

stats