Rescaten un parapentista a la serra del Sit i un senderista al penyal d'Ifac

El Consorci Provincial de Bombers d'Alacant han fet ús d'helicòpters per a rescatar als ferits, en trobar-se en zones de difícil accés

Rescats a la Marina Alta i el Vinalopó Mitjà / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant

Els bombers de la Diputació d'Alacant han dut a terme dos rescats aquest dissabte: a un senderista al penyal d'Ifac, a Calp (Marina Alta) i a un parapentista accidentat a la serra del Sit, a Petrer (Vinalopó Mitjà).

El primer incident s'ha produït al voltant de la 13:00, quan un home de 32 anys ha començat a sagnar abundantment després de colpejar-se al cap per una caiguda. Com es trobava en una zona de difícil accés, el consorci provincial ha mobilitzat un helicòpter i el grup de rescat de muntanya (GER) per a efectuar el rescat i l'evacuació a l'heliport del mateix penyal d'Ifac. Allí una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) l'ha atés i l'ha traslladat a l'Hospital de Dénia.

Vora les 15:00 s'ha rebut l'avís per a atendre un parapentista de 36 anys, que s'ha accidentat a la cara sud de la serra del Sit just després de saltar, en plegar-se-li la vela només iniciar el vol. L'home ha caigut des d'una altura important i pateix un politraumatisme, amb diverses lesions. Aquest ha sigut rescatat amb un helicòpter i traslladat al parc de Sant Vicent, on una ambulància l'esperava per a portar-lo a l'Hospital de Sant Vicent.

També et pot interessar

stats