Rescaten un home i el fill en la serra de Fontcalent, a Alacant

Els senderistes, de 15 i 40 anys, havien quedat atrapats en una zona de difícil accés del lateral que dona al centre penitenciari.

Els rescatats arriben al punt de comandament
Els rescatats arriben al punt de comandament

A dos senderistes de 15 i 40 anys, pare i fill, els han rescatat aquest matí els bombers del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de l’Ajuntament d’Alacant. Havien ascendit a 800 metres en una zona de difícil accés del lateral que dona al centre penitenciari. 

Els fets han ocorregut a les 10:40 h, quan una telefonada al 112 ha alertat que dues persones estaven en una zona escarpada i no podien baixar sense ajuda. L'SPEIS ha mobilitzat tres dotacions i una unitat de rescat de muntanya amb deu bombers per tal d’accedir on estaven els senderistes, assegurar-los i baixar-los. La Unitat de Partides Rurals de la Policia Local ha participat en la localització.

Un equip de cinc bombers ha arribat en quinze minuts on es trobaven l'home i el fill, que estaven bons, encara que el xiquet estava esglaiat i bloquejat. Després de tranquil·litzar-lo, han muntat una corda guia i els han col·locat un arnés per tal d’assegurar el descens. Hora i mitja després arribaven al punt on estava l’operatiu. Un dels bombers ha patit una ferida lleu en el genoll en caure-li una pedra, però l'han atés de seguida i no ha fet falta traslladar-lo a un centre hospitalari.

També et pot interessar

stats