Rescaten un escalador ferit a Montanejos en una complicada operació de risc

En l’extracció han intervingut bombers, forestals, membres de la Guàrdia Civil i mitjans sanitaris

Efectius realitzen el rescat del ferit en una operació de risc
Rescaten el ferit en una operació de risc / Consorci Provincial de Bombers de Castelló

Bombers del Consorci Provincial de la Diputació de Castelló han rescatat a Montanejos un esportista que ha caigut mentre practicava escalada, aquest dimarts a la vesprada. 

L’operació ha sigut complicada, segons ha assegurat l’operatiu, donades les característiques del terreny. L’avís ha arribat al voltant de les 13:00 hores, i al lloc s'han desplaçat dues unitats del Parc de l'Alt Palància i del d'Espadà-Millars, així com dos equips de la Unitat de Rescat de Muntanya. També hi han intervingut bombers forestals de la Generalitat, la Guàrdia Civil i mitjans sanitaris, a causa de la dificultat per les característiques del lloc del succés.

Així, l’extracció fins a la unitat del Servei d'Ajuda Mèdica Urgent ha sigut mitjançant la tècnica coneguda com a passallitera, i un helicòpter medicalitzat ha traslladat el ferit a l’Hospital General de Castelló, segons han informat fonts del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU).

A l'octubre del 2020 els efectius del Consorci van rescatar un altre escalador a la mateixa zona en una operació també molt complicada, a 50 metres d'altura i que es va prolongar durant hores, i el mateix va ocórrer el 2019.

També et pot interessar

stats