Rescaten quatre voltors a la província d'Alacant en menys d'una setmana

Elx, Benidorm, Alacant i Xaló han registrat la presència de voltors que arriben desorientats i desnodrits i que es recuperen al Centre de Fauna Salvatge Santa Faç

El tècnic Sergi Morant amb el voltor rescatat en una empresa d'Alacant / À Punt NTC

Els veïns de les comarques del sud han vist que en menys d'una setmana quatre voltors han aparegut desorientats en diferents municipis i han hagut de ser rescatats perquè es recuperen i puguen continuar el seu camí.

L'últim voltor ha aparegut aquest dimarts a Xaló (Marina Alta), i es tracta d'un voltor negre, una espècie més rara de veure, segons han indicat a À Punt des del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge Santa Faç. Els altres tres són voltors comuns i els van rescatar dilluns a Alacant, diumenge el Benidorm (Marina Baixa)i fa una setmana a Elx (Baix Vinalopó).

El voltor que va causar més renou va ser el que va aparéixer diumenge en un carrer de Benidorm, perquè va obligar a tallar el trànsit, ja que estava al mig de la calçada. La publicació del vídeo de la captura per part de la Policia Local en les xarxes socials ha tingut molt de seguiment.

Un altre voltor va arribar dilluns desorientat fins a la terrassa d'una empresa de l'edifici de Districte Digital 2 d'Alacant, on està situada la delegació d'À Punt. Sergi Morant, tècnic del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge Santa Faç, va ser l'encarregat de capturar el rapinyaire.

Segons ha explicat a À Punt aquest tècnic, es tracta de voltors joves en dispersió que són expulsats de la seua carnera, ja que no hi ha menjar per a tots i es dispersen en grups. Estan en període de migració i venen de la serra de Tramuntana, de Balears. En un dia poden fer el trajecte d'anar de Tarragona a la serra de Carzola i tornar.

Si s'afebleixen, alguns d'aquests voltors es queden sols, mentre el grup segueix. "Cada dia que passa es van deshidratant, perdent pes i no poden volar, per la qual cosa es desorienten". Això és el que ha passat amb aquests quatre que han aparegut a les comarques del sud.

Són voltors, explica el tècnic, que pesen al voltant de 10 quilos i necessiten corrents tèrmics que els puguen elevar mil metres i d'allí obrir les ales i volar. No obstant això, el que va aparéixer ahir a Alacant pesava la meitat. "Està molt prim i no té força. Primer l'hidratem amb sèrum i després li anem donant menjar. Quan agafa pes i múscul s'allibera en la serra de Mariola", indica.

Sergi Morant alerta els ciutadans que vagen amb cura perquè són animals que tenen molta força en les arpes i el bec, que usen per a estripar les preses, i "cal saber manipular-los per a agafar-los".

També et pot interessar

stats