Rescaten en helicòpter un alacantí del Pirineu després de passar la nit amb hipotèrmia

Una intensa tempesta va arrossegar tots els seus estris personals, inclosa la llanterna i el sac de dormir, així com un pont que travessava el barranc d'accés al lloc on es trobava

Un helicòpter de rescat de la Guàrdia Civil, en imatge d'arxiu.
Un helicòpter de rescat de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu / Guàrdia Civil

Un home alacantí de 45 anys ha hagut de ser rescatat aquest dimecres de la muntanya Faja Tormosa, en el municipi del Pirineu aragonés de Bielsa (Osca), després de telefonar a les 03:30 hores de la matinada al 112, quan notava signes d'hipotèrmia.

La Guàrdia Civil ha explicat que l'home va sol·licitar ser evacuat des de la muntanya, ja que una tempesta l'havia sorprés i no podia continuar.

No obstant això, el personal desplaçat a la zona va informar dues hores després que no podien continuar avançant fins a la zona de rescat, ja que l'aigua de la tempesta havia arrossegat un pont que travessava el barranc d'accés al lloc on es trobava el muntanyenc.

Amb les primeres llums del dia, especialistes desplaçats a la zona en l'helicòpter han aconseguit accedir fins al punt i auxiliar al muntanyenc, abans de traslladar-lo fins a la localitat de Bielsa.

El muntanyenc va relatar als agents que dormia en un bivac quan es va produir una intensa tempesta que va arrossegar quasi tots els seus estris personals, inclosa la llanterna i el sac de dormir.

També et pot interessar

stats