Rescaten a Alberic una família atrapada amb les mascotes en una casa en flames

La Guàrdia Civil salva amb maniobres de reanimació cardiopulmonar un cadell de gos que estava inconscient

Una agent de la Guàrdia Civil sosté un dels cadells de gos salvats de l'incendi
Una agent de la Guàrdia Civil sosté un dels cadells de gos salvats de l'incendi / Guàrdia Civil

Efectius de la Guàrdia Civil i dels bombers han rescatat a Alberic (Ribera Alta) una família que havia quedat a atrapada amb les seues mascotes en un habitatge en flames. A la casa hi havia tres persones i un gos amb diversos cadells, segons ha informat aquest dissabte la Guàrdia Civil de Sueca en un comunicat.

Els residents, que demanaren auxili des del balcó de la tercera planta de la casa, advertiren els agents que el gos estava bloquejat al balcó del primer pis. Els agents aconseguiren alliberar-lo en pujar fins a l'ampit de la finestra. Com que no podien accedir a la vivenda a causa del foc, efectius de l'institut armat van tractar d'extingir les flames amb un extintor. Amb un ariet intentaren tombar la porta, sense èxit. 

Finalment, els equips de bombers traslladats des dels parcs d'Alzira i Xàtiva utilitzaren una escala extensible per a rescatar tant les persones atrapades a la casa com els cadells del gos. En adonar-se que un no responia als estímuls, un dels agents de la Guàrdia Civil va realitzar maniobres de reanimació cardiopulmonar a l'animalet i va fer que recuperara la consciència. 

L'institut armat destaca que gràcies a "la ràpida intervenció, professionalitat i determinació" dels efectius en l'actuació l'incident va acabar sense ensurts i es va aconseguir salvar la família i les mascotes.

També et pot interessar