Rescaten 39 gossos d'una propietat privada insalubre a Xàtiva

Els cànids, entre els quals hi ha huit cadells, s’han traslladat a instal·lacions de societats protectores d’animals

Imatges publicades a les xarxes socials pel jugador xativí del CA Osasuna Rubén García / @RubenGarcia14_

Aquest dissabte a primera hora del matí agents de la Policia Local de Xàtiva (la Costera) s’han desplaçat a una propietat privada situada a l’antiga Paperera de San Jorge per a desallotjar 39 gossos. Setze dels animals, entre els quals hi havia huit cadells, no comptaven amb el xip pertinent.

Una veterinària ha acudit per a redactar un informe sobre l’estat dels cànids i ha comprovat les condicions de l’habitacle on estaven. Així, s’ha procedit a extraure i traslladar tots els gossos a instal·lacions de societats protectores d’animals.

L’Ajuntament de Xàtiva ha demanat la col·laboració de les protectores locals i comarcals, com ara SPAX i ADA, les quals es faran càrrec dels animals acollint-los i donant-los totes les atencions necessàries.

Les imatges de les condicions insalubres dels gossos s’han fet virals a les xarxes entre d’altres gràcies al jugador xativí Rubén García, que actualment juga al CA Osasuna.

Les diligències respecte a aquesta instal·lació van començar a finals del passat mes d’octubre, quan el Seprona (Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil) en va redactar un primer informe. Des de llavors, els tècnics municipals se’n van fer càrrec i el passat 12 de novembre es va enviar un requeriment al propietari per tal d’actuar i posar fi a aquesta situació, requeriment que no ha tingut cap resposta.

Aquest dissabte, després dels 15 dies preceptius des que es va remetre la notificació i tenint en compte que no havien donat solució a la situació dels animals, la Policia Local ha decidit accedir a la instal·lació.

També et pot interessar

stats