Rescat massiu de migrants a Alacant: quasi cent persones en pastera en menys de dotze hores

En la primera embarcació viatjaven 23 persones, entre elles sis menors, i en la tercera hi havia 40 homes i una dona embarassada amb els seus cinc fills

Una dona i dos dels menors que viatjaven en la primera pastera interceptada a Santa Pola aquesta nit de dilluns
Una dona i dos dels menors que viatjaven en la primera pastera interceptada a Santa Pola aquesta nit de dilluns / Creu Roja Alacant

Quasi un centenar de persones migrants han arribat en pastera a la costa valenciana en menys de 12 hores, segons les dades de la Creu Roja. Concretament, els serveis de rescat han atés 95 persones que viatjaven en almenys quatre pasteres que s'han aproximat a Santa Pola, Benidorm o Alacant durant la nit de dilluns i la matinada d'aquest dimarts.

La primera embarcació s’interceptava a l’altura de Santa Pola. A bord viatjaven 23 persones, 13 homes, quatre dones, una embarassada, i sis menors, un dels quals de només set uns mesos. La majoria d’ells, 21 dels ocupants, són sirians, mentre que dos són d’origen algerià. 

El patró del vaixell de Salvament Marítim que els ha rescatat, Juan Carlos Rodríguez, ha explicat, després de socórrer aquesta embarcació, que tots els ocupants es trobaven en un relatiu bon estat de salut, encara que estaven "molt espantats". 

La pastera, prou deteriorada, navegava a la deriva perquè tenia el motor avariat. De fet, no s'ha pogut remolcar fins al port alacantí i als migrants els han atés en l’embarcació de rescat. 

Posteriorment, una altra pastera es localitzava en terra a Benidorm amb 12 homes d’origen algerià. A tots els han traslladat a l'envelat que té la Creu Roja al port d’Alacant, on se’ls han fet les proves diagnòstiques de la Covid. 

Més tard, casualment la mateixa embarcació que havia rescatat els 23 primers migrants, ha localitzar una altra pastera, d’on ha rescatat 40 homes adults i una dona embarassada de huit mesos juntament als seus cinc fills. A tots els atendran a Alacant, com han avançat des de la Creu Roja d’aquesta ciutat.

Per últim, una pastera més amb catorze migrants d'origen algerià a bord ha sigut interceptada enfront de la costa d'Alacant. Era la quarta embarcació precària que es localitzava en menys de dotze hores i l'han trobada a uns 40 quilòmetres mar endins.

També et pot interessar

stats