Rescatats 11 migrants d'una pastera que ha xocat contra un veler a Altea

Dos dels migrants presenten símptomes lleus d'hipotèrmia i un altre té una contusió en la cama esquerra.

Els migrants rescatats han rebut assistència sanitària de voluntaris de la Creu Roja
Els migrants rescatats han rebut assistència sanitària de voluntaris de la Creu Roja / @CRAlicante

Un equip de Salvament Marítim ha rescatat 11 migrants que anaven a bord d'una pastera que va col·lidir contra un veler a 30 milles de la costa d'Altea.

Fonts de la Creu Roja han confirmat el bon estat de salut de nou dels migrants. Dos d'ells presenten símptomes lleus d'hipotèrmia i un altre té una contusió en la cama esquerra. Tots els ocupants de la pastera són homes i majors d'edat, d'entre 26 i 41 anys.

La pastera i el veler van xocar la matinada de dimarts i com a conseqüència de l'impacte, tres homes van caure al mar. Un d'ells el va rescatar el veler i els altres dos, la mateixa pastera.

L'actuació de Salvament Marítim s'ha activat a partir de les 4.30 hores, quan es va rebre l'avís del veler sobre la col·lisió amb la pastera. L'embarcació Mirfak ha traslladat els 11 homes rescatats al port d'Altea, on han rebut assistència sanitària de voluntaris de la Creu Roja.

D'altra banda, la Policia investiga el parador d'un grup de migrants que haurien arribat al litoral de Benidorm també la matinada de dimarts, en dues pasteres que no han sigut detectades. Creu Roja ha anunciat que manté en alerta a tots els seus equips en la província d'Alacant en vista a la possibilitat que arriben més persones en pasteres en les pròximes 48 hores.

També et pot interessar

stats