Rescatades 43 persones migrats d'una embarcació a la costa d'Alacant

És la més gran de les tres naus que s'han interceptat enguany a les comarques del Sud

L'embarcació interceptada per Salvament Marítim
L'embarcació interceptada per Salvament Marítim / Creu Roja

Salvament Marítim ha rescatat 43 migrants després d'interceptar l'embarcació en què viatjaven, un pesquer lleugerament més gran que les pasteres que habitualment es detecten a Alacant. El vaixell s'ha localitzat a les 6:15 del matí. En la nau hi havia 28 homes, 11 dones i 4 menors (dos joves de 17 i dues xiques de 12 i 17 anys), segons informació facilitada per la Creu Roja. L'organització humanitària ha corregit les dades inicialment facilitades per Salvament Marítim, que havia comptabilitzat 41 persones migrants, dos menys.

Les persones rescatades, de nacionalitat siriana, algeriana i marroquina, han rebut assistència sociosanitària al port d'Alacant. Una de les responsables de l'operatiu, Marta Marín Muñoz, ha indicat que, tot i el bon estat de salut general, després del triatge sanitari s'ha decidit traslladar dos dels migrants a l'Hospital General d'Alacant, per unes contusions menors.

Personal de la Creu Roja atén un dels migrants que ha arribat a Alacant
Personal de la Creu Roja atén un dels migrants que ha arribat a Alacant / Creu Roja d'Alacant

En el dispositiu han participat un cap d'equip, dos tècnics en emergències sanitàries, dos intèrprets d'àrab, dos socorristes terrestres i una ambulància de suport vital bàsic. Durant l'atenció sociosanitària han facilitat menjar, vestuari i equipament higiènic a les persones migrants, que en les pròximes hores prestaran declaració a la Policia Nacional, abans de quedar en llibertat o ser reubicats en algun centre.

Aquesta és la tercera embarcació interceptada enguany les costes d'Alacant i la més gran de totes. Al gener es va localitzar una pastera amb tretze persones a Torrevella (Baix Segura) i al febrer una segona amb díhuit més a Benidorm (la Marina Baixa).

Les persones rescatades se sumen als més de 400 migrants que, des de divendres passat, han arribat a diferents punts de la costa espanyola, concretament a punts de Canàries, Andalusia, Múrcia i Balears.

En les últimes hores, 23 persones han arribat a Formentera en dues pasteres diferents, 17 més han arribat al cap de Gata i uns 50 van ser rescatats enfront de Cartagena (Múrcia). 

També et pot interessar

stats