El rescat amb drons, la gran esperança dels animals atrapats a La Palma

Una empresa gallega ha aconseguit els mitjans necessaris per a iniciar el salvament d'almenys quatre gossos atrapats en diversos punts de l'illa, molt a prop de la lava

Tres dels gossos atrapats en La Palma
Tres dels gossos atrapats a La Palma / Cabildo de La Palma
17 d'octubre 2021 - 11:30

Els animals són uns dels principals perjudicats des que el volcà Cumbre Vieja va començar el seu procés d'erupció a l'illa canària de La Palma ja fa quatre setmanes. Gràcies a les imatges capturades per drons sobre la zona s'han detectat diversos animals que continuen atrapats en diferents punts als quals és molt difícil accedir per l'avanç de la lava.

En aquest sentit, l'associació de defensa dels animals Leales.org ha publicat en les xarxes socials l'albirament de quatre gossos conillers, dels quals tres estarien atrapats en dos estanys buits pròxims a la lava, un a l'est de la localitat de Todoque i l'altre a l'oest d'El Paraíso.

L'empresa gallega Aerocámaras ha estat des d'aleshores intentant gestionar el rescat dels animals amb drons, però el procés no ha sigut fàcil, ja que la normativa vigent no permet que aquests vehicles aeris puguen transportar animals. És precisament açò el que pretén l'empresa: traslladar els gossos en una xarxa transportada per un dels seus drons de càrrega, que aguanten fins a 23 quilos de pes.

Finalment, la companyia especialista en drons ha anunciat que amb la col·laboració d’Iberia, que costejarà les despeses de transport de la logística i pilots, i de Península, que s’ocuparà del trasllat en ferri fins a l’illa, es podrà iniciar aquest operatiu de rescat.

No obstant això, les tasques requeriran paciència. Durant els dos o tres dies previs serà necessari alimentar els gossos amb el dron i inspeccionar la zona perquè els animals s'acostumen al so i no s'espanten quan s'aproxime.

L'associació animalista confia que els drons puguen rescatar els gossos, ja que altres alternatives com fer-ho en persona o en helicòpter serien impossibles pels més de 100 °C de temperatura del sòl o el risc de danyar el motor amb la cendra de l'aire.

De moment, els gossos atrapats a Todoque estan sent alimentats des de fa uns dies mitjançant un dron que transporta aigua i menjar, segons va informar el Cabildo de La Palma el passat dimarts.

Mentrestant, el Cumbre Vieja continua emetent cendres i piroclasts des que el divendres es va obrir una nova boca al sud-est del con volcànic.

També et pot interessar

stats