Alliberen una dona retinguda pel seu home en un pis de València durant quatre mesos

El marit de la víctima, que ha quedat en llibertat provisional, sols la deixava eixir amb ell i la tancava al pis quan se n'anava a treballar. 

Un agent del grup Gama de la Policia Local de València, especialitzat en l'atenció a les víctimes de la violència masclista
Un agent del GAMA de la Policia Local de València, especialitzat en l'atenció a les víctimes de la violència masclista / Policia Local de València

La Policia ha alliberat una dona de 35 anys a la qual el seu home havia retingut a casa, segons han confirmat a À Punt fonts de la Policia Nacional. El marit, que va ser detingut i va passar a disposició judicial dimarts, ha quedat en llibertat provisional mentre se l’investiga per maltractament, amenaces i delicte contra la llibertat de les persones.

Pel que fa a la dona, la jutgessa ha dictat una orde de protecció per a la víctima, que inclou allunyament i prohibició de comunicació de l’investigat respecte a ella.

La Policia Local de València, amb l’ajuda dels bombers, va rescatar aquest dimarts de vesprada la dona, d’origen pakistanés, després que la seu germana telefonara als serveis d’emergència des de Londres demanant ajuda. 

La dona va ser rescatada pel balcó de la vivenda familiar, situada al barri de Benimaclet de València, atés que el pis estava tancat amb diversos pestells per a evitar que isquera sense el consentiment del marit. 

En aquesta vivenda quedava retinguda, contra la seua voluntat, quan l'home eixia al carrer o anava a treballar. En traure-la de la vivenda, la dona va rebre atenció sanitària i ara es troba sota l'empara de l'òrgan competent. 

El dispositiu de rescat es va activar després que l’afectada telefonara a la seua germana, que viu a Londres, i li contara la situació. Aleshores, la familiar de la víctima va cridar al telèfon d’emergència i se'n va activar l’alliberament. Quan van arribar els bombers, la dona retinguda va explicar que el seu home, també pakistanés, la maltractava físicament i que, a més, només la deixava eixir al carrer amb ell.

També et pot interessar

stats