Repunten els contagis a la Comunitat Valenciana i es registren 12 morts més

Les altes hospitalàries s'alenteixen, amb 106 en les últimes hores, i creixen un 1,6%, per davall dels positius.

VÍDEO | Repunten els contagis a la Comunitat Valenciana i es registren 12 morts més

La Conselleria de Sanitat ha confirmat aquest dimarts 246 nous contagis per coronavirus a la Comunitat Valenciana. Suposa un repunt important de cara als casos notificats dilluns (només 40) i incrementa el total de persones afectades en un 2,1%. Per províncies, 8 casos s'han diagnosticat a la província de Castelló, 147 a la de València i 91 a la d’Alacant.

Com ja ha passat en setmanes anteriors, l'efecte del cap de setmana està probablement darrere d'aquest cridaner augment. La mateixa consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha llevat importància a la crescuda i l'atribueix a l'increment de tests: "No hi ha cap motiu de preocupació", ha assegurat. La xifra total de persones infectades amb el virus a tot el territori ascendeix a 11.658.

Les altes hospitalàries, que en els últims dies estaven per damunt dels contagis detectats, frenen el ritme i creixen només un 1,6% respecte a dilluns. En les últimes 24 hores 106 persones s'han recuperat del coronavirus, 20 menys que el dia anterior. Per províncies, 27 s’han donat a Castelló, 15 a Alacant i 64 a València. Des de l'inici de la pandèmia, s'han curat 6.423 persones.

El nombre de defuncions diàries també repunta aquest dimarts i creix un 1%. En les últimes 24 hores se n'han confirmat 12 més (2 a Castelló, 2 a Alacant i 8 a València), davant de les 8 de dilluns. D'elles, sis s'han produït en residències de persones majors. En total, ja han perdut la vida 1.206 persones diagnosticades amb el virus des que va començar la crisi sanitària.

La dada més positiva és que el nombre d’hospitalitzacions sí que continua disminuint cada jornada que passa: hi ha 753 persones hospitalitzades, 10 ingressos menys que dilluns. D’aquestes, 87 són de la província de Castelló (14 a l’UCI), 167 de la d’Alacant (54 a l’UCI) i 499 de la de València (71 a l’UCI). La consellera de Sanitat ha concretat que només el 14% dels casos detectats requereixen hospitalització. A les unitats de cures intensives hi ha ara mateix 139 persones, 10 menys que dilluns. La consellera de Sanitat ha confirmat que estan per davall del 46% d'ocupació.

A preguntes dels periodistes, Barceló ha explicat que hi ha comptabilitzats 1.919 professionals sanitaris que han donat positiu en coronavirus. D’aquests, 1.204 ja tenen l'alta, per la qual cosa a hores d'ara hi ha 715 sanitaris contagiats.

Barceló també ha destacat que s'està augmentant el nombre de proves de detecció cada dia. Fins ara s'han realitzat 131.806 entre PCR i tests ràpids. En concret, en les últimes 24 hores s'han fet 2.139 PCR més i 4.015 tests.

Baixen les residències afectades

A hores d'ara hi ha 89 residències de majors afectades per la pandèmia, tres menys que dilluns. A més, aquest dimarts n’hi ha dos menys sota vigilància activa sanitària (31): 9 a la província de Castelló, 8 a la d'Alacant i 14 a la de València.

També et pot interessar

stats