Repunten fins a 39 els positius diaris i es registren dues defuncions més

La xifra de nous casos es multiplica quasi per deu aquest dimarts després que Sanitat incloga en el recompte el brot de Castelló.

Repunten fins a 39 els positius diaris i es registren dues defuncions més
Repunten fins a 39 els positius diaris i es registren dues defuncions més

Els nous contagis de Covid-19 a la Comunitat Valenciana es multipliquen quasi per deu aquest dimarts en passar dels 4 registrats dilluns als 39 que ha comunicat la Conselleria de Sanitat en l'última actualització. Són xifres que no es registraven des del passat 29 de maig, quan el territori estava encara començant la desescalada, en la fase 1.

El repunt es deu, en part, al fet que aquest balanç sí que inclou els 16 positius del brot que es va conéixer ahir a Castelló de la Plana. Les autoritats sanitàries insisteixen, tot i això, que aquest focus està delimitat i controlat i Sanitat treballa en el rastreig dels contactes de les persones infectades. Dels 23 contagis restants, 14 s'han diagnosticat a la província de València i els altres 8 a la d'Alacant. A hores d'ara, el còmput total de persones que s'han infectat a la Comunitat Valenciana des que va començar la crisi sanitària i confirmades per PCR puja a 11.582, si es tenen en compte altres cinc casos no assignats en dies anteriors.

Tot i l'increment de contagis respecte dels dies anteriors, Sanitat destaca que el territori té en aquests moments una taxa d'incidència acumulada del virus de 2,86, molt per davall de la mitjana d'Espanya, que se situa en 8,50. Des de la Generalitat insisteixen, però, que no s'ha d'abaixar la guàrdia perquè el virus continua en el territori i demanen prudència a la ciutadania. El president Ximo Puig, ha augurat aquest mateix dimarts que caldrà acostumar-se a l'aparició de brots localitzats a causa de l'augment de la mobilitat.

La Conselleria que encapçala Ana Barceló ha notificat també dos morts amb coronavirus, fet que trenca amb dues jornades seguides en què no se n'havia registrat cap. Des que va començar la crisi sanitària, 1.475 persones han perdut la vida diagnosticades amb Covid-19. Per províncies, 227 a la de Castelló, 512 a la d'Alacant i 736 a la de València.

La xifra total d'altes augmenta en quasi 2.000 respecte del còmput de dilluns fins arribar a les 16.624, una diferència que la Conselleria atribueix a una regularització que s'està fent en les bases de dades que arrepleguen els casos detectats en els moments més durs de l'epidèmia, abans de l'11 de maig. Així, en les últimes 24 hores s'han registrat 57 noves altes (5 a Castelló, 19 a Alacant i 33 a València).

El nombre de pacients ingressats als hospitals valencians en aquests moments és de 60 persones, tres més que dilluns. Les unitats de cures intensives (UCI) mantenen la xifra de persones internes registrada la jornada anterior, 7.

Baixen les residències amb casos

Sanitat baixa a set els geriàtrics que presenten a hores d'ara algun contagi, un menys que dilluns (un a la província d'Alacant i els altres sis a la de València). Cap dels casos ni morts que s'han notificat aquest dimarts s'han produït en residències. Un dia més es mantenen en quatre els centres sota vigilància activa de control sanitari: una a la província d'Alacant i tres a la de València.

D'altra banda, el departament que dirigeix Ana Barceló ha donat per tancat oficialment el brot de coronavirus de la residència DomusVi d'Alcoi, una de les més colpejades per la pandèmia. Dels 140 interns del geriàtic, 73 han mort diagnosticats amb Covid-19 i més de 40 treballadors s’han contagiat. Les últimes proves que s'han fet només registren positius en un resident i dos membres de la plantilla que ja han desenvolupat anticossos. Per això Sanitat considera que ja han superat la malaltia.

També et pot interessar

stats