Repunta la grip en la recta final de l’any

Malgrat que s’està moderant, la incidència dels virus respiratoris a la Comunitat Valenciana continua per damunt de la mitjana espanyola

Repunta la grip en la recta final de l’any / À Punt

Pocs dies abans que acabe el 2022 repunten els casos de grip a la Comunitat Valenciana. Els casos més greus es donen sobretot entre persones majors de 80 anys, els menors de 10 anys. Segons l’investigador de Fisabio Salvador Peiró, els contagis de grip estan a l’alça actualment, molt per damunt dels de covid, ja que la gent està molt vacunada d’aquest segon i un 80% de la població s’ha contagiat almenys una vegada.

La incidència dels virus respiratoris a la Comunitat Valenciana continua molt per damunt de la mitjana espanyola. Ací es registren 1.300 casos per cada 100.000 habitants, quan a la resta de l'estat en són 872. Tot i això, està moderant-se, entre altres coses, perquè les vacances escolars han propiciat un descens dels contagis del virus sincitial —el que produeix la bronquiolitis— i també perquè la covid es manté estable i no està causant massa casos greus, explica Peiró. 

Aquests contagis de grip estan omplint les consultes d'atenció primària i també les urgències dels hospitals. De fet, l’ocupació a urgències està entre un 12% i un 20% per damunt del que és habitual en aquesta època de l’any, segons departaments de salut, indica Javier Millán, president de l’Associació Espanyola de Medicina d’Urgències. 

Per això, per a aquests dies de festes, la recomanació de les veus expertes és reduir les interaccions socials si hi ha qualsevol símptoma i utilitzar la mascareta.

També et pot interessar

stats