Repunt lleuger del virus a la Comunitat Valenciana, amb 250 contagis actius més que fa una setmana

La pressió hospitalària es manté estable, amb 377 persones ingressades, 74 d’elles a les UCI. 

Evolució dels casos actius de Covid-19 en 2021
Evolució dels casos actius de Covid-19 en 2021 / À Punt NTC

Una setmana després de l’inici de la festivitat de Setmana Santa, els indicadors epidemiològics que permeten analitzar l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana es mantenen relativament estables. Després d’un repunt en les notificacions d'ahir dijous, amb 300 casos diaris, aquest divendres la Conselleria de Sanitat Universal ha comunicat 173 positius per coronavirus en les últimes 24 hores, un registre similar al de les dos últimes setmanes. 

Des de dilluns, s’han notificat una mitjana de 153 casos de Covid al dia. Una xifra lleugerament superior a la del mateix període de la setmana passada, amb 149 positius diaris de mitjana. En les últimes setmanes s’ha registrat un increment suau dels contagis, després del pont de Sant Josep, però les mesures que es mantenen vigents al País Valencià i que restringeixen les relacions socials i l’activitat de la restauració han frenat un creixement sostingut que sí que s’està produint en altres territoris de l’estat espanyol, com a Madrid i Catalunya. 

Un altre indicador que mostra aquest lleuger creixement dels contagis és l’evolució dels casos actius. En aquests moments, hi ha 3.512 persones malaltes de coronavirus, 250 més que fa una setmana. 

A pesar d’aquest xicotet repunt, la pressió hospitalària a la Comunitat Valenciana es manté estable i registra els indicadors més baixos des de finals d’agost i principis de setembre. En aquests moments hi ha 377 persones ingressades als centres sanitaris valencians, 74 d’elles a les unitats de cures intensives. 

Evolució de les hospitalitzacons per Covid-19 en 2021
Evolució de les hospitalitzacons per Covid-19 en 2021 / À Punt NTC

La cara negativa, com sempre, la trobem en el registre de defuncions. El departament que dirigeix Ana Barceló ha comunicat aquest divendres sis defuncions. Així, el nombre de persones que han mort des de l’inici de la crisi sanitària s’eleva a 7.209. 

Més d’un milió de vacunes administrades

La Comunitat Valenciana ha superat ja el milió de dosis administrades de la vacuna contra la Covid-19 des que va començar el procés d'immunització a finals de desembre. Fins ara, s'han administrat un total d'1.040.320 dosis de la vacuna contra el coronavirus. Per províncies, 122.803 a la de Castelló, 370.455 a la d'Alacant i 546.774 a la de València. Han rebut, almenys una dosi, 754.896 persones, i compten amb la pauta completa d’immunització 285.136 persones.

També et pot interessar

stats