El repunt de contagis situa novament la incidència acumulada d'Espanya per damunt dels 200 casos

La Comunitat Valenciana, amb les dades més baixes de totes les comunitats, torna a baixar de forma lleu aquest indicador

L'exterior d'una bar, a la Comunitat Valenciana, en una imatge d'arxiu
L'exterior d'una bar, a la Comunitat Valenciana, en una imatge d'arxiu / Jorge Gil ( Europa Press)

Espanya ha sumat aquest dimecres 10.474 nous casos positius i 131 víctimes mortals noves que han elevat la incidència acumulada en 200, 96 casos per cada 100.000 habitants. Espanya torna així a superar els 200 casos per primera vegada des del passat 25 de febrer. Al contrari, la Comunitat Valenciana torna a registrar un lleu descens dels nombre de casos diagnosticats durant els últims 14 dies per cada 100.000 habitants, a pesar de tindre l'indicador més baix. El nou retrocés situa la incidència en 34,90 casos. La valenciana és una de les úniques quatre autonomies on baixa aquest paràmetre, juntament amb Múrcia, Galícia i Canàries.

El repunt de casos al conjunt d'Espanya es produeix al mateix temps que es manté la pressió hospitalària, que durant dimecres, que es manté pel que fa als ingressats en UCI (un 21,56% del total) i baixa en els ingressats en tots els hospitals (7,84% de tots els malats que necessiten atenció hospitalària).

Espanya continua sent el sisé país europeu amb més casos detectats oficialment (3.387.022), encara que Alemanya s'aproxima a les dades totals de contagis (3.044.016 positius des de l'inici de la pandèmia. Per davant s'hi troben França, Rússia, el Regne Unit, Turquia i Itàlia.

També et pot interessar

stats