El repte de trobar cobertura mòbil a Otos

L’alcalde lamenta que la falta de senyal mòbil els condemna al despoblament

Otos, un poble valencià aïllat per la falta de connexió / À Punt NTC
28 d'abril 2021 - 21:50

Al poble de Otos, a la Vall d’Albaida, no arriba la cobertura. Els mòbils no poden establir telefonades ni enviar o rebre missatges. El veïnat utilitza el telèfon fixe i la connexió wifi, perquè les xarxes de telefonia i Internet mòbil son tan dèbils que no hi arriben a tots els racons. 

Per a Mari Carmen Cabanes, botiguera, és un impediment per a portar el seu negoci: “Em crida la gent major per a demanar-me coses, i em pose on em pose no puc sentir-los” explica. Però no només per a les telefonades telefòniques. També suposa un problema per a efectuar pagaments amb el sistema Bizum. “Està molt bé, ja que per la pandèmia no toques diners, però els clients ho intenten i no poden pagar-me” manifesta Mari Carmen.   

María Olivares, copropietària de la casa rural Ca les Senyoretes, explica que perd clientela per no poder rebre les telefonades dels usuaris. Des de sa casa, només tenen cobertura en un xicotet espai que han habilitat, per tal de reduir les queixes dels visitants. 

També ocorre amb les gestions bancàries, ja que al poble no hi ha un establiment fixe, sinó que es desplaça una oficina mòbil una vegada a la setmana per a facilitar als veïns fer les seues gestions econòmiques. 

Segons manifesta Isabel Gaspar, veïna d'Otos, a l’equip d’À Punt, “la setmana passada, tal com va vindre se'n va anar, no hi havia cobertura. I el caixer, també va quan vol” afegeix.

Però Otos no és l’únic municipi amb aquesta falta de servei. En altres pobles, com el cas de Beniatjar, també pateixen el mateix problema, el que dificulta lluitar contra el despoblament de la zona.

Per a l’alcalde d’Otos, Mario Mira, és un problema: “la gent que està tornant als pobles, pel teletreball, ací no venen.” És per això que demana solucions: “Per a les operadores vindre als pobles xicotets no és rendible, i no venen.” Una lluita per una connexió decent que encara ha de continuar. 

També et pot interessar

stats