Representants de les persones amb TEA traslladen al Consell les seues necessitats

La consellera de Serveis Socials, Susana Camarero, anuncia una estratègia autonòmica per a les persones amb trastorn de l’espectre autista

La consellera Susana Camarero amb representants de l'Associació Pares Autismo Comunitat Valenciana
La consellera Susana Camarero es reuneix amb representants de l'Associació Pares Autismo Comunitat Valenciana / GVA

La junta directiva de l'Associació Pares Autisme Comunitat Valenciana s’ha reunit aquest dimarts amb la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Susana Camarero, per a traslladar-li les necessitats que tenen les persones amb trastorns de l'espectre autista (TEA) i les seues famílies en territori valencià.

Després de la reunió, Camarero ha assegurat que el Consell impulsarà aquesta legislatura l'estratègia autonòmica en TEA, “amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades i de les seues famílies”. La consellera ha assenyalat que aquest és un dels compromisos del nou executiu i contemplarà diferents línies en sanitat, educació, ocupació i cultura basades en evidències científiques.

En aquests moments, la xarxa actual de centres d'atenció precoç de la Comunitat Valenciana disposa de 66 centres i 3.686 places, distribuïts a les tres províncies. Camarero també ha reiterat el seu compromís d'escoltar els diferents col·lectius en relació amb el decret pel qual es regula la tipologia i el funcionament d’aquests centres, a més dels serveis i programes de serveis socials relacionats.

La vicepresidenta segona també ha aprofitat per a visitar el centre de dia i residència per a persones amb autisme d'Alacant Infanta Leonor de l'Associació, que compta amb trenta places de dia i cinquanta residencials finançades per concert amb la Generalitat.

També et pot interessar

stats