Representants del corredor mediterrani es reuneixen per a coordinar les noves incorporacions

Boira demana paciència per a desenvolupar un projecte estratègic que permetrà a la Comunitat Valenciana "ser la porta d'Europa".

Vista des de la cabina del maquinista d'un tram de la via del corredor mediterrani
Vista des de la cabina del maquinista d'un tram de la via del corredor mediterrani / Efe

Les noves incorporacions a l'eix mediterrani han encetat una bateria de reunions per a impulsar el corredor cantabricomediterrani i establir les relacions de coordinació que desenvolupen la línia Sagunt-Terol-Saragossa, tram que va ser inclòs en la xarxa transeuropea del transport al desembre.

A València s'han reunit aquest dilluns el coordinador del corredor mediterrani, Josep Vicent Boira, i el nou responsable de l'eix ferroviari cantabricomediterrani, Adán Piñero, nomenat pel Ministeri de Foment. "El tram ens ajudarà a contactar amb la societat aragonesa i tindre presents les inquietuds i necessitats d'aquelles empreses que en vulguen traure profit", ha expressat Boira en declaracions a À Punt NTC. Per al coordinador, aquestes noves adhesions són una "gran notícia", ja que asseguren la millora de les infraestructures ferroviàries en la Península.

Preguntat per la falta de pressupostos, Boira ha demanat paciència a l'hora de desenvolupar aquest projecte estratègic que, segons afirma, permetrà a la Comunitat Valenciana "ser la porta d'Europa". "Sense aquests llaços, la Península Ibèrica pot quedar despenjada de les noves dinàmiques globals", ha destacat durant l'entrevista telefònica.

També et pot interessar

stats