Es reprén la línia de tren Alcoi-Xàtiva

Ha estat aturada un mes i mig per obres de millora del tram.

El primer tren arriba a Alcoi després de mes i mig aturat

La línia de tren que uneix Alcoi i Xàtiva reprén aquest dilluns l’activitat normal després de mes i mig aturada a causa de les obres de millora del tram. Aquesta, que té connexió directa amb l’Estació del Nord de València, serveix de nexe d'unió entre la capital i les comarques centrals.

El primer tren que ha tornat a funcionar ha sigut el de les 08:50 hores, ja que el primer de les 06:20 no ho ha pogut fer per qüestions de logística. Aquest ha fet el recorregut passant per les localitats d'Alcoi, Cocentaina, Agres, Ontinyent, Agullent, Albaida, Bufali, Montaverner, la Pobla del Duc, Benigànim, Genovés i fins a arribar a Xàtiva.

En el tram, Adif ha incrementat de dos a tres els trens que hi haurà d'anada i de tornada. No obstant això, diferents col·lectius volen que en siguen quatre, tal com hi havia abans de la pandèmia i que al mes de maig es van haver de reduir per motius de seguretat.

Les obres començaren el passat 15 d'octubre. Amb un pressupost d'uns 16.000 euros, s'han fet millores en diferents punts com ara al túnel que uneix Xàtiva amb el Genovés; i també la construcció de murs de contenció en diverses parts de la via.

També et pot interessar

stats