Es reprén la instrucció d'Imelsa després que una jutgessa substituta assumisca el cas

Es podran celebrar les declaracions previstes de Betoret i Beneyto per a dimecres que ve

L'exregidora popular de València, Mayrén Beneyto i el diputat del PP per València, Vicent Betoret
L'exregidora popular de València, Mayrén Beneyto i el diputat del PP per València, Vicent Betoret / Europa Press

Una jutgessa substituta ha assumit el cas Imelsa, on s’investiga la caixa B del PP valencià, després que l'instructor agafara una baixa mèdica. Amb aquesta substitució, es reprendran les declaracions que hi havia previstes per a dimecres que ve, dia 15, a l'expresident del PP provincial de València i diputat nacional Vicente Betoret i a l'exregidora de Cultura en l'Ajuntament de la ciutat Mayrén Beneyto.

La raó per la qual Betoret ha d'acudir aquest dimecres a l'òrgan judicial és per a testificar en una de les peces del procediment que inclou pagaments de despeses electorals del partit des de l'empresa pública Imelsa. La citació es va produir després d'un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) que advertia de diverses despeses electorals a Montcada i Vilamarxant presumptament pagades amb diners públics. De Vilamarxant era en aquell moment alcalde Betoret, en els anys 2007 i 2008.

El dia 15 està citada en el jutjat Mayrén Beneyto, també com a testimoni dins de la mateixa peça separada, pel contracte per al Blibliobús de l'Ajuntament de València. Suposadament va haver-hi fraccionament de contractes des del consistori a favor de l'empresa Thematica. La causa, amb una desena de peces, es va destapar a València en 2016 i a l'inici va afectar quasi tots els regidors del PP a l'Ajuntament per un presumpte blanqueig de capitals de 50.000 euros, l'anomenat 'pitufeig'.

En el procediment, en el qual figura com investigat l'expresident de la Diputació i exalcalde de Xàtiva Alfons Rus, també s'investiga el pagament de comissions en la Generalitat i en la Diputació de València, entre altres diligències.

També et pot interessar

stats