Repoblar València Rural reivindica els municipis de l'interior de València

L'associació s'ha presentat juntament amb el projecte de l'Observatori del despoblament de la província de València.

Andilla, a la comarca dels Serrans
Andilla, a la comarca dels Serrans / Ajuntament d'Andilla

Andilla ha acollit aquest dissabte la presentació de l'Associació Social Repoblar València Rural, creada per a reivindicar el potencial que tenen els xicotets municipis de la província de València i sensibilitzar sobre els riscos que comporta abandonar aquests pobles.

L'associació naix per a ajudar a repoblar aquelles poblacions que així ho requerisquen, integrant tots els plans estatals, autonòmics i municipals que existeixen en aquesta direcció.  

El president de l'associació, Manuel Clemente, ha afirmat que "pràcticament la meitat" dels municipis de la província de València (49,63%) tenen menys de 2.000 habitants, però que aquests 132 municipis només representen el 2,56% cent de la població total de la província (103.395 habitants), cosa que evidencia que la de València és una província "amb indicadors clars de despoblació".

Observatori del despoblament de la província de València

En l'acte també s'ha presentat el projecte de l'Observatori del despoblament de la província de València, l'objectiu del qual és presentar una radiografia "el més completa possible" de tots els indicadors socials, econòmics, demogràfics i polítics dels municipis que tenen 2.000 habitants o menys.

Per a fer-ho, s'estudiaran els principals indicadors de cada municipi i es compararan amb el conjunt de la província de València, per a veure les principals mancances de cada localitat, analitzar les tendències de futur, i d'aquesta manera establir un detallat diagnòstic de la situació de cada municipi.

També et pot interessar

stats