Reobrin els quiròfans de l'hospital Sant Joan d'Alacant tancats per fongs

Una colònia de fongs ha tingut clausurats la meitat dels quiròfans d'aquest hospital durant una setmana.

Al llarg de la setmana s'han fet les tasques de neteja i desinfecció.
Al llarg de la setmana s'han fet les tasques de neteja i desinfecció.

Una colònia de fongs ha obligat a tancar cinc dels deu quiròfans que té l'hospital de Sant Joan d'Alacant durant una setmana. Un control rutinari que van fer els professionals de medicina preventiva va detectar els patògens perjudicials dimarts passat i, com marca el protocol, els quiròfans van ser clausurats immediatament. També les operacions que hi havia programades van ser suspeses perquè era inviable atendre els pacients.

Al llarg de la setmana s'han fet les tasques de neteja i desinfecció, i el control provisional que es va fer divendres va ser favorable. No obstant això, l'hospital ha extremat les precaucions i no ha sigut fins hui dilluns quan han tornat a obrir-se després d'un altre control que ha confirmat que no hi ha presència de fongs.

“L'activitat quirúrgica s'ha recuperat al 100% al llarg del dia de hui després de realitzar el segon mesurament de les mostres de fongs, que confirma que el creixement de fongs és negatiu”, ha afirmat a À Punt Media Beatriz Massa, gerent de l'hospital Sant Joan d'Alacant.

També et pot interessar

stats