Reobrin les platges del Puig i Massamagrell després de fer noves anàlisis

Les administracions implicades en el tancament de platges creen una comissió tècnica permanent.

VÍDEO | Reobrin les platges del Puig i Massamagrell després de fer noves anàlisis

Les platges de dos municipis de l’Horta Nord (el Puig de Santa Maria i Massamagrell), que havien sigut tancades dimarts per contindre restes fecals, s’han reobert després de fer-hi anàlisis que asseguren que l’aigua torna a ser apta per al bany. La platja de La Pobla de Farnals, que va ser tancada ahir de manera preventiva, encara no s'ha obert a l'espera de noves anàlisis. 

Aquest dijous s’ha produït una reunió entre representants de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Transició Ecològica i membres dels ajuntaments afectats per a avaluar la situació. La Direcció General de l’Aigua de la Generalitat creu que algunes de les cases de camp estan utilitzant les séquies com a clavegueres i aboquen els residus directament al mar.

No obstant això, des d’alguns dels municipis afectats es posa en dubte aquesta visió. L’alcaldessa del Puig, Luisa Salvador, ha explicat a Les notícies del matí que les primeres inspeccions no han revelat cap irregularitat i que la situació que s’ha produït és inèdita a pesar que les cases de camp fa dècades que hi estan. “Caldria estudiar altres possibilitats”, recomana Salvador.

Creen una comissió tècnica permanent

Les administracions implicades en el tancament de platges han creat una comissió tècnica permanent per a intensificar les inspeccions i donar una solució als processos de contaminació de curta durada. Aquesta constitució l'han acordada la Conselleria d'Agricultura, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i els Ajuntaments de València, Alboraia i el Puig de Santa Maria.

La secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha informat que divendres la comissió farà la primera reunió i ha destacat la col·laboració que hi ha hagut entre administracions des d'"els primers tancaments". "La primera cosa és la salut pública. A ningú no ens agrada tancar platges, però estem fent un exercici de transparència i garantia", ha manifestat Tuzón.

Turisme demana una solució ràpida

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha instat a “la solució més ràpida i immediata” amb motiu dels tancaments de les platges, encara que ha puntualitzat que s’ha d’actuar “amb molta prudència”. Colomer ha advertit que “no podem retrocedir gens en la reputació perquè és massa valuosa”.

El director general de l’Aigua de la Generalitat, Manuel Aldeguer, va assenyalar a À Punt Mèdia que tancaments puntuals de les platges no perillen les distincions de banderes blaves de la Comunitat Valenciana, encara que si aquests fets es repeteixen sí que poden condicionar el nombre de platges amb aquest reconeixement, ja que l’estat de l’aigua és un dels factors que s’hi valora.

També et pot interessar

stats