Reobrin la causa a un policia local de Peníscola per homicidi imprudent

L’home va morir en caure des de la muralla del castell quan el perseguia l’agent.

Reobrin la causa a un policia local de Peníscola per homicidi imprudent
Reobrin la causa a un policia local de Peníscola per homicidi imprudent

L'Audiència de Castelló ha reobert la causa per un possible delicte d'homicidi imprudent per la mort d'un home que va caure des de la muralla del castell quan el perseguia la Policia Local de Peníscola. El cas va quedar arxivat per estimar que la conducta de l'agent "no era contrària a dret o constitutiva d'infracció penal".

La sala entén que s'ha de completar la instrucció amb la pràctica de diverses diligències: un informe del servei de criminalística de la Guàrdia Civil sobre l'arma elèctrica utilitzada pel policia local investigat, el requeriment de diversa documentació i la declaració d'un testimoni.

Els fets van passar el 3 de febrer de 2018, quan l'investigat estava de servei i el van alertar d'una sèrie de robatoris amb força en locals de la zona del castell, on va acudir amb altres companys. L’agent es va topar amb el jove, que va fugir en veure'ls.

El jutjat de Vinaròs que va instruir la causa, en el relat dels fets, va explicar que el jove va quedar acorralat pels agents i "no va dubtar d'abalançar-se sobre ells apuntant-los amb un tornavís per a poder escapar". Després d'això li van donar l'alto i el van advertir que tenien una arma elèctrica Taser. El jove no va atendre els requeriments, el policia va usar l'arma, sense que arribara a tocar la cama del jove, i ell va saltar des d'un mur i va morir.

Aquest jutjat va arxivar la causa al març de 2019 i ara la secció segona de l'Audiència Provincial ha resolt el recurs presentat per la família del jove mort. Explica que la qüestió controvertida és "la causa que va motivar la caiguda del perseguit" perquè l'agent "va utilitzar la pistola Taser impactant en [sic] un únic tret en un gluti abans que es precipitara per la muralla".

També et pot interessar

stats