Reobrin el cas de la venda d'habitatge públic a un fons voltor per l'equip d'Ana Botella

S'han estimat els recursos presentats contra el sobreseïment provisional i l'arxivament de diligències.

Reobrin el cas de la venda d\'habitatge públic a un fons voltor per l\'equip d\'Ana Botella
Reobrin el cas de la venda d'habitatge públic a un fons voltor per l'equip d'Ana Botella

L'Audiència Provincial de Madrid ha reobert el cas de la venda d'habitatge públic al fons d'inversió Fidere per l'equip de govern presidit per l'exalcaldessa Ana Botella. L'ens ha estimat els recursos presentats per l'Associació d'Afectats per la Venda d'Habitatges de l'Empresa Municipal de la Vivenda i Sòl de Madrid (EMVS) i per la portaveu del Grup Municipal Socialista, Purificació Causapié, contra un acte del passat 23 gener, que va disposar el sobreseïment provisional i arxivament de les diligències.

Amb aquesta nova decisió es busca esgotar la investigació pels possibles delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i frau que pogueren haver comés els investigats Fermín Oslé Uranga, exconseller delegat de l'EMVS, i Alfonso Benavides Grases, apoderat de Fidere Habitatge, per la venda de 1.860 habitatges, locals i garatges públics realitzada en 2013.

Ja un acte de setembre de 2017 va acordar la reobertura de les diligències prèvies, també arxivades, arran de la presentació de l'informe de fiscalització elaborat per la Cambra de Comptes de la Comunitat de Madrid el 30 juny 2016 i que se centrava en els exercicis 2012 i 2013, sota un mandat del PP. En l'informe s'assenyalava que la venda es va produir sense fixar amb caràcter previ el valor dels immobles a alienar, ja que el més semblant a això és una estimació realitzada per una entitat, que, a més, va resultar ser assessora dels adjudicataris.

També et pot interessar

stats