Reobrin al bany les platges del Postiguet i l'Albufereta

A l'Albufereta desemboca el barranc del Juncaret i sempre arrossega terra i brutícia.

El servei de manteniment municipal ha treballat tota la nit perquè les platges d'Alacant recuperen la normalitat
El servei de manteniment municipal ha treballat tota la nit perquè les platges d'Alacant recuperen la normalitat

L'Ajuntament d'Alacant ha reobert al bany la platja del Postiguet i la de l'Albufereta, després que divendres de vesprada va decidir tancar-les per la forta tempesta que va descarregar a la ciutat. El consistori va hissar la bandera roja, que advertia els banyistes que estava prohibit el bany.

En la platja de Sant Joan i en la d'Urbanova van penjar la bandera groga, perquè també l'aigua de la pluja havia fet malbé algunes zones de l'arenal. La platja de Sant Joan aquest matí de dissabte ha tornat a la normalitat, amb bandera verda. A Urbanova aquest matí continuava la bandera groga, però per l'estat de la mar, no per les conseqüències de la intensa pluja que va caure cap a les 14:00 h de divendres.

No és inhabitual que la platja de l'Albufereta siga la més afectada quan succeeixen aquests episodis meteorològics, perquè a aquest arenal desemboca el barranc del Joncaret, que arreplega les aigües que venen de l'interior de la comarca de l'Alacantí. Quan busca l'eixida natural cap a la mar, arrossega l'arena i la dispersa.

La ciutat d'Alacant va arreplegar 16 litres per metre quadrat, que van caure en poc de mitja hora i que, a banda dels danys a les platges, va causar embossos en les vies principals de la ciutat, com ara l'entrada nord pel carrer de Jovellanos, el carrer de Mèxic i la Gran Via. A més, alguns semàfors deixaren de funcionar.

També et pot interessar

stats