Reobrin al bany les platges de la Devesa i la Malva-rosa de València

La conselleria ha autoritzat l'obertura segons les últimes anàlisis realitzades.

VÍDEO | Reobrin al bany les platges de la Devesa i la Malva-rosa de València

Les platges de la Malva-rosa i de la Devesa de València, des de la gola de Pujol fins a la gola del Perellonet, ja no contenen pràcticament mostres del bacteri Escherichia coli, segons les últimes anàlisis efectuades. Així ho ha avançat als mitjans el regidor del consistori, Sergi Campillo, que ha informat que han traslladat els resultats a la conselleria, que és qui ha d'autoritzar-ne l'obertura. Fonts de la conselleria han informat que han donat la seua autorització per a obrir.  Posteriorment, l'Ajuntament de València ha informat que les platges s'han reobert al bany. 

El consistori valencià va haver de tancar al bany les dues platges perquè es van superar els nivells permesos del bacteri Escherichia coli. Fonts municipals assenyalen que no hi ha constància de problemes en les depuradores del Saler i Pinedo, i que la possible causa de l'arribada d'aquests bacteris podria ser l'augment del cabal d'aigua de reg, que podria haver arrossegat aigües amb aquests bacteris de la zona de Sedaví-Alfafar que desemboquen directament en la gola de Pujol.

A mitjan juny, els Ajuntaments de València i Alboraia van restringir el bany un dia a les platges de la Malva-rosa, del Cabanyal i la Patacona a causa de la troballa de bacteris coliformes en una anàlisi de l'aigua realitzat per la Conselleria de Medi Ambient.

Així mateix, a la fi de juny, les platges de la Patacona i Port Saplatja Nord d'Alboraia (Horta Nord) es van tancar dos dies al bany després que s'hi van detectar nivells elevats de paràmetres microbiològics.

També et pot interessar

stats