Reobri al públic la via verda de la Pedrera d'Alacant

El camí és la reconversió de l'antic traçat del Trenet que, apegat a la costa, anava paral·lel a l'avinguda de la Vila Joiosa

Traçat de la Via Verda de la Pedrera
Traçat de la Via Verda de la Pedrera / Generalitat

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha anunciat l'obertura al públic de la nova via verda de la Pedrera, un projecte que —ha afirmat— “completa l'atractiu d'Alacant”, al mateix temps que “recupera el seu patrimoni ferroviari i ambiental”.

La via verda de la Pedrera és el resultat de la reconversió de l'antic traçat del trenet que, apegat a la costa, anava paral·lel a l'avinguda de la Vila Joiosa. Este tram va quedar en desús després de tancar-se la Línia 1 del TRAM entre les parades Sangueta i la Illeta, quan es va posar en marxa la variant ferroviària del túnel de la serra Grossa el 2018.

Per a desenvolupar-lo, el govern valencià ha invertit 1,9 milions d'euros i, una vegada acabada l'obra i oberta al públic, l'Ajuntament d'Alacant s'encarregarà de la conservació. La consellera Salomé Pradas ha explicat que la via es convertirà per als vianants en una extensió del passeig marítim, que s'estén al llarg d'1,2 quilòmetres per l'antic corredor ferroviari.

Les obres per a l'adequació de la via verda han durat quinze mesos i, de manera singular, s'ha actuat al túnel del Promontori. També s'ha rehabilitat l'estructura interna del túnel-mirador i s'ha adequat l'esplanada contigua.

També et pot interessar

stats