Renfe restableix dilluns els trens afectats per les pluges

Des del 12 de setembre el trajecte només es podia fer per carretera pels danys del temporal.

Imatge de l'estat de les vies afectades per les pluges.

Renfe informa que aquest dilluns, 7 d’octubre, es restableix el servei ferroviari entre València i Alacant, i entre València i Albacete, que estava tancat des del 12 de setembre pel temporal de pluges. Des d’aleshores, tots els trens Euromed, Talgo i de mitjana distància entre València, Villena, Elda-Petrer, Alacant i Albacete han estat fent el trajecte en autobús. El servei de rodalia entre Xàtiva i València no es va veure afectat, però els passatgers que anaven més enllà de Xàtiva o en venien havien de començar o acabar el recorregut en tren a València.

Segons informa Renfe en el web, totes les línies circularan a partir de dilluns amb normalitat, de manera que ja no serà necessari cap pla alternatiu de transport per carretera.

Servei alternatiu entre Alacant i Múrcia/Cartagena 

Pel que fa als serveis entre Alacant-Múrcia/Cartagena, es manté el pla de transport alternatiu. Actualment, el tram de Cartagena a Múrcia es fa per carretera i de Múrcia a Alacant en trens de rodalia.

Adif reobri la via de mercaderies entre València i Madrid

Aquest dilluns també es restableix el tràfic de mercaderies entre València i Madrid a través del nucli de La Encina. Les empreses que en fan el recorregut han hagut d’utilitzar vies alternatives durant aquestes tres setmanes i assumir sobrecostos considerables. Entre les empreses més afectades hi ha la pròpia Renfe Mercaderies, Contintental Rail o Logitren, que estudiaran si reclamen una compensació a l’asseguradora de l’administrador de la via. 

Els desperfectes que ha causat la DANA en la línia ferroviària han afectat tant la infraestructura (balast i carrils) com les instal·lacions (catenària, senyalització, sistemes de seguretat, etc.).

També et pot interessar

stats