Renfe recupera totes les freqüències de rodalia entre València i Castelló de la Plana després de finalitzar les obres

Amb aquesta implementació, l'oferta entre les dues ciutats suposa la circulació diària de 88 trens.

Arribada d'usuaris a l'estació de trens de Castelló el passat 29 de setembre

Renfe ha recuperat aquest dimarts tots els serveis de rodalia de la línia C-6, que uneix València i Castelló de la Plana, després de la finalització de les obres d'Adif per a la implantació de l'amplària internacional en la línia. Tres mesos després, ara que aquestes tasques ja s'han acabat, s'ha pogut recuperar el cent per cent les freqüències.

El nombre de serveis de rodalia recuperats és de 12 trens entre València i Castelló de la Plana i 14 en sentit invers. Amb aquesta implementació, l'oferta global suposa ara la circulació de 88 serveis cada dia entre les dues ciutats, 79 de rodalia i 9 de mitjana distància.

Amb les obres iniciades per Adif el passat 24 de juliol, va ser necessari restringir la capacitat de l'operativa ferroviària. Segons indica la companyia, Renfe ha treballat en l'adaptació dels horaris dels trens a aquesta situació, a fi de donar “el millor servei possible a tots els passatgers de la línia”. Per això, ha anat incrementat el nombre de trens en la mesura que ha sigut possible, passant de 51 serveis el 24 de juliol, a 62 serveis el passat 5 d'octubre i, finalment, hui, en què circulen ja el 100% dels trens.

Aquesta retallada en el servei ha provocat problemes per l'excessiva ocupació de passatgers dels trens de rodalia que arriben a l'Estació del Nord de València i a la de Castelló de la Plana en hora punta, sobretot amb l'inici de les classes dels estudiants universitaris. Com va denunciar À Punt, aquesta situació ha generat aglomeracions de passatgers i l'incompliment de les mesures de distàncies de seguretat per a previndre la propagació del coronavirus.

D'altra banda, des de la plataforma Trens Dignes al Maestrat demanen que també es recuperen tots les freqüències de mitjana distància entre Vinaròs i Castelló perquè denuncien retards i la impossibilitat de guardar les distàncies de seguretat, ja que els trens van plens. En aquests moments, hi ha una oferta global de dotze serveis diaris, sis per sentit, entre València i les principals ciutats de la Plana Alta i del Baix Maestrat.

La companyia recorda a tots els usuaris dels serveis de transport amb tren que, per orde del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, és obligatori l'ús de mascaretes que cobrisquen el nas i la boca, tant a les estacions com a l'interior dels trens.

També et pot interessar

stats