Renfe estrena sistemes intel·ligents de videovigilància als rodalies de València

La companyia, que ha instal·lat tres equips a la línia C-1 i un a la línia C-2, està en procés d’habilitar-ne deu més

Imatge del nou sistema de viodeovigilància a l'estació d'Alfafar-Benetússer
Imatge del nou sistema de viodeovigilància a l'estació d'Alfafar-Benetússer / Renfe

Renfe ha instal·lat en quatre estacions del nucli de rodalia de València sistemes intel·ligents de videovigilància. Més concretament, se n’han instal·lat a les estacions d'Alfafar-Benetússer (Horta Sud), Catarroja (Horta Sud) i Gandia (Safor) de la línia C-1 i a la d’Alzira (Ribera Alta) de la C-2. La companyia està en procés d’habilitar aquests equips en altres deu estacions del nucli. Huit d’aquestes estacions són de la C-6 (València Font Sant Lluís, Albuixec, El Puig, Puçol, Sagunt, Almenara, Borriana-Les Alqueries i Vila-real), una de la C-2 (Xàtiva) i una última de la C-3 (Bunyol).

Renfe ha instal·lat aquests nous sistemes en més de seixanta estacions de rodalia de tot Espanya. És el primer pas per a "la completa digitalització dels sistemes de seguretat en 483 estacions", apunten des del gabinet de comunicació. El projecte, denominat Renfe Smart Security Station (RS3) haurà de culminar el 2024 i s'emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea NextGeneration.

Aquest nou sistema recopila i processa de manera anònima i automatitzada milers de dades a través del sistema de videovigilància de cada estació i els integra en un quadre de comandament únic. Renfe destaca que l'objectiu és millorar la seguretat i l'experiència del client, sempre des del compliment estricte de la normativa de protecció de dades.

Anàlisi en temps real

Amb aquest sistema intel·ligent de seguretat es podrà conéixer el que està passant en les estacions de Renfe Rodalia en temps real. Per exemple, des de la companyia asseguren que mitjançant l'anàlisi de l'afluència, en cas que siga necessari, es podrà dirigir més personal a les estacions que ho necessiten en cada moment; també es podran detectar, de manera automatitzada, incidents relacionats amb la seguretat, com caigudes de persones i objectes a les vies, incendis o actes vandàlics.

El sistema RS3 recopila imatges de les estacions que s'integren en un sistema de videoanalítica, on es processen i s'analitzen amb algoritmes d'intel·ligència artificial. En total, aquest projecte contempla la instal·lació de 6.451 dispositius per a la posada en marxa d'un circuit tancat de videovigilància i d'un sistema d'analítica de vídeo intel·ligent. A més, aquests dispositius aniran acompanyats de sistemes de control d'accessos, equipaments de control elèctric i elements de comunicació per a la connexió dels diferents equips IP, entre altres instal·lacions.

També et pot interessar

stats