Renfe cancel·la més d’un miler de trens per la vaga convocada per la CGT

Serà la primera jornada d’aturs de les quatre convocades per a l’estiu.

Renfe ha cancel·lat 1.152 trens, 707 de passatgers
Renfe ha cancel·lat 1.152 trens, 707 de passatgers / À Punt NTC

Renfe ha cancel·lat 1.152 trens, 707 de passatgers –que corresponen a 477 de mitja distància i 230 d’AVE i llarga distància– a causa de l’aturada convocada per la CGT el 31 de juliol. També s’han convocat aturades per als dies 14 d’agost, 30 d’agost i 1 de setembre, segons els serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment, coincidint amb els dies d’estiu que més tràfec registra el mitjà de transport, degut a l’inici o el final de vacances dels usuaris del servei.

No obstant això, Foment ha assegurat que hi haurà uns serveis mínims propers al 80%, que el sindicat ha considerat “desmesurats” i ha estimat que el temps d’espera dels passatgers serà d’un màxim de 4 hores. Fins i tot el seu viatge podria avançar-se si hi ha reubicació de viatgers. Consulta ací els serveis mínims.

Segons ha indicat Renfe, aquest dilluns, en un comunicat, els passatgers afectats podran sol·licitar viatjar amb el tren següent amb l’horari més proper al seu, canviar el bitllet o anul·lar-lo sense cap cost addicional.

Més plantilla i menys hores de treball

La CGT reclama un augment de la plantilla, cosa que provocaria una millora del servei, i una reducció de les hores de treball a 37,5 hores setmanals.

També et pot interessar

stats