Renfe cancel·la 161 trens per la vaga convocada pel sindicat SFF-CGT

Foment ha decretat serveis mínims que garantisquen la mobilitat de viatgers i mercaderies.

Foment ha decretat serveis mínims que garantisquen la mobilitat de viatgers i mercaderies
Foment ha decretat serveis mínims que garantisquen la mobilitat de viatgers i mercaderies / Renfe

Renfe ha cancel·lat 161 trens com a conseqüència de la vaga parcial convocada pel sindicat Confederació General del Treball-Sector Federal Ferroviari (SFF-CGT) per a aquest divendres.

Del total dels 161 trens afectats, 115 pertanyen al servei de mitja distància i els 46 restants al d'alta velocitat i llarga distància.

La vaga es desenvoluparà en trams de dues hores, de les 00:00 hores a les 2:00, de les 7:00 a les 9:00 i de les 16:00 a les 18:00.

El Ministeri de Foment ha decretat serveis mínims per a la vaga que garantisquen la mobilitat de viatgers i mercaderies.

En concret, per als diversos nuclis de Rodalia, els serveis essencials s'han xifrat en un percentatge màxim del 75% de les circulacions en hora punta i un 50% del servei habitual la resta del dia. En mitja distància circularà el 64% dels trens i en alta velocitat i llarga distància, el 78%.

Renfe oferirà als viatgers afectats per les cancel·lacions la possibilitat de ser recol·locats en un altre tren en l'horari més aproximat a l'adquirit, o l'opció d'anul·lar o canviar per a una altra data el bitllet sense cost addicional.

Reivindicacions del sindicat

Encara que les aturades d’aquest divendres no s'estendran a agost, el sindicat no descarta reprendre'ls a partir de setembre si no s’arriba a un acord amb les companyies depenents del Ministeri de Foment.

CGT denuncia el que considera situació caòtica de Renfe Mercaderies, l'incompliment dels acords de desconvocatòria de vaga del passat 6 d'octubre de 2017, la falta d'impuls en el procés de jubilació parcial dins del grup Renfe, o l'absència d'un pla de viabilitat de Renfe Manteniment i Fabricació.

També et pot interessar

stats