Renfe augmenta un 20% l'oferta d'AVE i llarga distància per l'increment de la demanda

Les línies que uneixen Madrid amb les zones costaneres de la Comunitat Valenciana augmenten fins a un 14%

Imatge d'arxiu d'usuaris de l'Ave
Imatge d'arxiu d'usuaris de l'Ave / À Punt NTC

Renfe augmentarà a partir del pròxim 7 de juny l'oferta en trens AVE i de Llarga Distància, amb un total de 252 nous serveis setmanals, que se sumen als 1.231 que la companyia té programats actualment, la qual cosa suposa un increment del 20,5%, fins a una oferta total setmanal de 1.483 trens. L'augment de la demanda és una de les primeres conseqüències de la fi de l'estat d'alarma.

90.000 noves places repartides en tots els trajectes

D'aquesta manera, l'operador oferirà unes 520.000 places en els trens AVE, Alvia, Euromed i Intercity. La xifra supera en 90.000 les places que ofereix en aquest moment i que continuarà incrementant en funció de la demanda.

L'increment d'oferta es produirà en tots els corredors ferroviaris, amb especial incidència en les línies que uneixen Madrid i Barcelona, principals emissors de viatges, amb les ciutats costaneres del corredor mediterrani, sud i nord.

Augmenta la demanda d' usuaris d'AVE
Augmenta la demanda d' usuaris d'AVE / À Punt NTC

Increment considerable a la Comunitat Valenciana

Augmenten les línies que uneixen Madrid amb les zones costaneres de la Comunitat Valenciana. Segons fonts de Renfe ''augmentem especialment les zones costaneres de València amb 12 serveis setmanals, fet que suposa un increment d'un 14%, les d'Alacant amb 12 serveis més i un increment d'un 12%, i la línia Vinaròs-Gandia, amb 14 serveis setmanals, alguns dels quals entraran en funcionament des del dia 18 de juny, que s'afegeixen als quatre actuals''.

L'oferta d'aquest trajecte Madrid - Comunitat Valenciana - Múrcia, que en l'actualitat és de 288 serveis setmanals, passarà a ser de 326, la qual cosa suposarà augmentar el nombre de trens en 38, un 13,2% més.

Des de Catalunya, els increments de serveis es produiran en el corredor mediterrani, que passa de 107 a 123 serveis setmanals (un 15% més), amb especial increment en l'oferta de trens Euromed que té origen a Figueres-Barcelona i circulen fins a València i Alacant.

També et pot interessar