Renfe augmenta l'oferta durant la campanya estival

La companyia ha habilitat setanta trens d’alta velocitat i quaranta serveis més de llarga i mitjana distància amb origen i destinació la Comunitat Valenciana

Renfe incrementa l’oferta de tren durant la campanya estival, amb uns setanta combois d’alta velocitat (AVE, Avlo i Alvia) i quaranta serveis més de llarga i mitjana distància (Intercity, Euromed i Talgo) amb origen i destinació la Comunitat Valenciana, segons ha informat aquesta setmana en un comunicat. Aquests números es tradueixen en una connexió directa amb 26 capitals de província i onze comunitats autònomes, entre les quals trobem Castella i Lleó, Catalunya i Madrid.

Entre els reforços que Renfe ha programat en les últimes setmanes per a augmentar la connexió amb la resta de l'estat hi ha la nova circulació de l'Alvia que enllaça la Comunitat Valenciana amb Madrid i Gijón i que durant aquest estiu té origen i destinació Vinaròs amb una oferta setmanal de més de 4.000 places.

També s'ha incrementat l'oferta d’Intercity entre Madrid i Gandia amb una circulació diària per sentit, com també s'ha posat en marxa el servei “porta a port”, la connexió del port de València amb les principals ciutats espanyoles, un servei pensat per a traslladar els viatgers des de i fins al port d'embarcament del seu creuer.

A més, després d'haver-se suspés durant la crisi sanitària, Renfe ha recuperat tots els AVE que connecten València amb Sevilla, Màlaga i Cadis, amb una freqüència de dos trens diaris. La companyia també ha incrementat per a aquests mesos l'oferta habitual en les línies d'alta velocitat més demandades, per la qual cosa durant els dies punta, els AVE València-Madrid circularan amb el doble de capacitat.

La mitjana distància guanya terreny

En relació amb l'oferta de mitjana distància, la Comunitat Valenciana està connectada amb destinacions com Saragossa, Cartagena o Ciudad Real, amb parades en les principals ciutats. Diàriament, 64 serveis de mitjana distància, 32 per sentit, uneixen València amb Alacant i Castelló i altres poblacions valencianes.

Des de Renfe asseguren que més de 2,4 milions de viatgers van utilitzar els trens de mitjana distància amb origen i destinació la Comunitat Valenciana durant 2022, la qual cosa va suposar més d'un milió de nous clients i una taxa de creixement de 75,9% respecte a 2021.

També et pot interessar

stats