Remunten els casos de bronquiolitis dels lactants a la Comunitat Valenciana

La proliferació de casos comença a saturar els centres d'atenció primària, segons el CSIF.

Remunten els casos de bronquiolitis dels lactants a la Comunitat Valenciana
Remunten els casos de bronquiolitis dels lactants a la Comunitat Valenciana

Els casos de bronquiolitis dels lactants tornen a remuntar a la Comunitat Valenciana. Aquesta malaltia, que inflama les vies respiratòries dels nadons, està experimentant un rebrot pel mal oratge i, com a conseqüència, comença a saturar els departaments de pediatria de molts centres de salut de les comarques del Camp del Túria i l'àrea metropolitana de València. 

Tot i això, el cap de la Unitat de Pediatria de l'Hospital Quirónsalud, Gonzalo Pin, destaca que aquest increment no es pot qualificar encara d'epidèmia perquè no se superen els dos casos per cada deu lactants. "Estem en una situació de preepidèmia", assegura a À Punt NTC. Segons explica, entre octubre i abril és l'època en què se sol contraure bronquiolitis. 

La baixada de temperatures activa aquest virus que afecta les vies respiratòries dels nadons, i la malaltia empitjora al cap de dos dies de contraure-la. El primer símptoma, conta la mare d'un nadó afectat, és la falta de capacitat per a respirar.

Davant d'aquesta proliferació de casos, s'ha incrementat la demanda de tractaments respiratoris infantils i comencen a produir-se problemes de saturació als centres d'atenció primària, tal com explica Pedro Ibor, delegat sindical de Sanitat del CSIF. 

Actualment, a tot l'Estat requereixen hospitalització 40 casos de cada 1.000. El cost hospitalari per bronquiolitis pediàtrica anual a la Comunitat Valenciana és de 3,6 milions d'euros. De fet, Sanitat disposa de 172 noves contractacions de reforç per a aquells centres que incrementen la demanda assistencial per malalties de l'hivern.

També et pot interessar