Les reivindicacions feministes, de sud a nord: així s’han viscut el 8M als pobles valencians

Nombrosos municipis de les comarques valencianes s’han sumat a les mobilitzacions per la igualtat

Les comarques també han acollit reivindicacions feministes del 8M / À Punt NTC

El mapa de la Comunitat Valenciana s’ha tenyit de morat aquest dimarts. Les concentracions i actes pel 8M s'han repetit per totes les comarques valencianes. De sud a nord, hi ha hagut nombroses convocatòries amb la finalitat d'aconseguir una societat més igualitària.

A Elx (Baix Vinalopó), la plaça de l'Aparadora ha sigut el punt d'eixida d'una manifestació multitudinària, amb molta presència de gent jove. “És un dia per a reivindicar el feminisme i també per a celebrar els moviments”, ha assegurat una de les participants.

També hi ha hagut una gran concentració de persones a Oriola (Baix Segura), on després de la parada per la pandèmia s'ha recuperat la coneguda com Marxa per la Igualtat. “Seguim amb les mateixes reivindicacions, però amb més recalcament en la part abolicionista”, ha explicat una dona.

Per la seua banda, els veïns i veïnes d’Alcoi (Alcoià) han tancat una setmana plena d’activitats reivindicatives i feministes, amb lectures, música i concentracions, amb aquesta eixida als carrers. “Costa molt de creure que en ple segle XXI encara hàgem d'estar defensant el que les nostres avantpassades ja defensaven”, ha comentat una jove durant la marxa.

A Xàtiva (Costera), el lema de la programació ha sigut "Dones sense límits", on han demanat valorar més la presència de la dona en tots els àmbits, sobretot el laboral, i cap a la igualtat efectiva.

Gandia (Safor) ha celebrat una bicicletada amb la qual la societat ha volgut reivindicar que "totes podem ser referents". Les dones participants s’han desplaçat en bici des de diferents pobles pròxims a la localitat. “Cada columna tenia una dona representativa”, ha assegurat una de les ciclistes.

També Vinaròs (Baix Maestrat) s’ha sumat a aquesta jornada, amb poesia i música, que ha volgut retre homenatge a les dones, amb una menció especial a les d'Ucraïna. “Poden ser captades fàcilment per a la indústria de la prostitució”, ha denunciat una jove activista.

També et pot interessar

stats